Λαγκάδια


Από το 13ο αιώνα οι Λαγκαδινοί χτιστάδες κατοικούν σε αυτή την απόκρημνη χαράδρα, δαμάζοντας τους πέτρινους όγκους του Μαινάλου. Βγάλανε την πέτρα από τα σωθικά της γης και την έκαναν σπίτια, τοξωτά γεφύρια, εκκλησιές, σχολεία, αρχοντικά.

Τα αριστουργηματικά τους πέτρινα κτίσματα, που τους έκαναν ξακουστούς σε όλη την Ελλάδα, απλώθηκαν σιγά σιγά σε όλη την απότομη πλαγιά. Σήμερα, από μακριά μοιάζουν με γίγαντες, που ήρθαν θεατές σε ένα κατάμεστο φυσικό αμφιθέατρο, κι έμειναν να κοιτούν την ομορφιά του γύρω τοπίου, ώσπου πέτρωσαν.

Η γύρω φυσική ομορφιά είναι πράγματι συγκλονιστική. Η θέα κόβει την ανάσα. Η βλάστηση των βουνών ένα φυσικό κομψοτέχνημα. Ο ποταμός Τουθόας πηγάζει από εδώ και διαγράφει μια ειδυλλιακή διαδρομή προτού χυθεί στο Λάδωνα.

Αυτό είναι το μαγευτικό οικιστικό και φυσικό περιβάλλον των Λαγκαδίων, που είναι γνωστά και για ιστορικές φυσιογνωμίες όπως οι Δηλιγιανναίοι, που πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 1821 αλλά και στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Τα Λαγκάδια όμως δεν είναι μόνο φύση και ιστορία. Είναι και οι φιλόξενοι άνθρωποι. Τα καταστήματα τοπικών προϊόντων, τα café, τα εστιατόρια του χωριού προσθέτουν μια ευχάριστη ζωντάνια και μαρτυρούν μια υγιή τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας και στον επισκέπτη.

Σε αυτόν τον ονειρεμένο τόπο η Οικογένεια Μανιάτη σας προσφέρει τις εξαιρετικές υπηρεσίες της.

Έρχεστε εύκολα, αλλά φεύγετε δύσκολα!

Τα Λαγκάδια απέχουν μόλις 2 ώρες από την Αθήνα (215 χλμ), με ξεκούραστη διαδρομή μέσω της πολύ καλής εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως. Ταυτόχρονα βρίσκονται στο κέντρο της Πελοποννήσου: στα 55 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, στα 60 χλμ από την αρχαία Ολυμπία, στα 78 χλμ από τον Πύργο και στα 100 χλμ από την Καλαμάτα.

Είναι λοιπόν πανεύκολο να έρθετε στα Λαγκάδια. Μόνο που η ομορφιά και η φιλοξενία της Οικογένειας Μανιάτη θα σας κάνουν να μη θέλετε να φύγετε!